Cumparatorul are dreptul legal de a returna produsele in termen de 14 zile de la receptie conform Ordonatei de Urgenta nr. 34/2014.
Acesta poate fi returnat numai daca este in starea in care a fost livrat, fara urme de uzura sau utilizare (consum).
Produsele comericalizate de noi sunt produse cosmetice, consumabile si vin noi, sigilate.
Produsele ambalate in cutie de tester, care vin desigilate, se pot returna ca atare.
Sunt cazuri in care cumparatorul nu cunoste mirosul si doreste sa il returneze pe motiv ca nu ai place, din pacate pentru acest motiv nu putem sa primim returul.

Orice reclamație privind starea produselor livrate către Client în format fizic va fi adusă la cunoștința Vânzătorului în maximum 48 de ore de la primirea acestora, telefonic sau prin e-mail la adresa: CONTACT@PARFUMURIDUTYFREE.EU, urmând ca firma să soluționeze reclamația în cel mai scurt timp posibil.

În cazul în care produsele nu se pot livra sau integritatea le este afectată pe parcursul livrării, clientul poate cere returnarea sumelor încasate deja de CONTACT@PARFUMURIDUTYFREE.EU , dar nu și despăgubiri suplimentare. Valoarea maximă a obligațiilor Vânzătorului față de orice Client în cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare a unui colet/produs este valoarea sumei încasate de la Client pentru respectiva comanda.

La primirea returului, coletul va fi verificat pentru a se constata dacă îndeplinește condițiile mai sus menționate. În caz contrar, returul va fi refuzat. Astfel, vor fi refuzate coletele care conțin produse în altă stare decât cea în care au fost livrate, cele a caror returnare nu a fost notificată în prealabil, precum și cele care conțin produse deteriorate în timpul transportului ca urmare a ambalării necorespunzătoare.